Les iniciatives d'economia social i solidària de l'Anoia es citen al Coop de Cap

La XES ha estat present al Coop de Cap, on les diferents iniciatives d’economia social i solidària que hi ha a l’Anoia s’han trobat avui, a la plaça Pius XII d’Igualada, amb l’objectiu de tenir més visibilitat i coordinar-se per continuar creixent.

Coop de Cap és la primera trobada de l’economia social i solidària de l’Anoia. Allà, la ciutadania ha pogut conèixer un munt de projectes interessants: L’Aresta (Projecte agroecològic), Eixarcolant (Recuperació de plantes oblidades), La cuina del comú (Restauració), L’Horta Lliure (Cultius d’horta), Roqueta (Cervesa Artesanal), Naturalment (Cooperativa de Consum d’aliments ecològics), Fiare (Banca ètica), Som Energia (Cooperativa de consum d’energia elèctrica), Eticom Som Connexió (Cooperativa de Consum de Telecomunicació), Positivament Accelerats (Serigrafia i confecció).

Al llarg del matí s’han fet diverses activitats: tast dels productes, presentació dels diferents projectes, xerrades sobre Fiare, la XES (Xarxa d’Economia Solidària) i les seves xarxes locals i la CIC (Cooperativa Integral Catalana) i dos concerts a càrrec del cantautor William Guardado d’El Salvador.

Coop de Cap ha nascut per poder fer xarxa i promoure l’economia social i solidària a l’Anoia, on ja existeixen experiències que segueixen aquest tipus de model econòmic.