Roda de Premsa XES Sant Cugat i presentació Fira ESS

Ja fa uns mesos que la XES Sant Cugat va començar a caminar, una associació de segon nivell formada per 11 entitats (com ara l’Ateneu, Cal Temerari o el Banc del Temps) i empreses (com ara Doble Via, L’Ortiga o l’acte, els portaveus de l’entitat, August Corrons i Pau Nadal, van elCugatenc) i més de 50 persones a nivell particular amb una visió concreta del món i de l’economia.

Avui han convocat una roda de premsa a Cal Temerari per presentar-se formalment davant dels mitjans de comunicació i presentar el projecte que la xarxa està preparant: la I Fira de l’Economia Solidària de Sant Cugat.

La XES Sant Cugat, seguint el model de la XES Catalunya, és una entitat transversal, sense ànim de lucre, que pretén fomentar aquesta economia i que té com a valors primordials l’equitat, la participació, la redistribució de la riquesa, el compromís amb l’entorn i el respecte pel medi ambient. Els objectius de la XES Sant Cugat, que es reuneix un dijous al mes a la Casa de Cultura, són mapar els punts d’ESS de la ciutat, facilitar eines de balanç social a les empreses, participar a la FESC (Fira d’Economia Solidària de Catalunya que se celebra el 21, 22 i 23 d’octubre a Barcelona) esdevenir interlocutora d’aquests agents davant les institucions i organitzar la 1a Fira d’Economia Solidària de Sant Cugat el proper 2 d’octubre.

La FESC Sant Cugat se celebrarà a la Plaça Pep Ventura durant tot el 2 d’octubre, des de les 10 del matí. Comptarà amb paradetes, una pon+ència de Josep Burgaya sobre el seu llibre l’Economia de l’absurd, quan comprar més barat contribueix a quedar-se sense feina, una taula rodona sobre nous models d’habitatge i la presentació de les conclusions del 2on Social Weekend que s’haurà celebrat aquell mateix cap de setmana a Cal Temerari, organitzat pel Consell Comarcal. Al migdia hi ha previst un dinar de germanor i també activitats infantils durant tota la jornada.

Per participar a la XES Sant Cugat i o a la fira, trobareu les indicacions a la seva pàgina web i a la seva pàgina de facebook.