Juan Antonio Pedreño i Cervesa Capfoguer al quart programa de Badalona Tres60

Una visió de conjunt, espanyola i europea, de l’economia social i l’activitat de Cervesa Capfoguer han estat els eixos del quart programa d’economia social emès el passat 12 de desembre en el marc del magazine Badalona Tres60 de Teleb i que podeu consultar a l’enllaç (minut 92’46” al 108’40”).

Juan Antonio Pedreño, una de les veus del cooperativisme a Espanya i Europa

Juan Antonio Pedreño, una de les veus del cooperativisme a Espanya i Europa

El president de la Confederació Espanyola de Cooperatives de Treball Associat (COCETA), de la patronal espanyola d’economia social Cepes i del Social Economy Europe (SEE), Juan Antonio Pedreño, ha parlat de la necessitat que les cooperatives d’un mateix sector intercooperin i guanyin dimensió. També ha anotat que l’economia social ha de ser competitiva i que no és bo que “ens donin els contractes per misericòrdia”. Podeu consultar una versió més extensa de l’entrevista a l’enllaç.

Per la seva banda, Aleix Madrid, de Capfoguer ha parlat del projecte de restauració i elaboració de cervesa artesana a Santa Coloma de Gramenet, La Fàbrica. “Per a nosaltres és un projecte de vida, de militància política, va més enllà de la feina”, ha dit. La Fàbrica està en un local emblemàtic, una antiga fàbrica tèxtil, de 780 m2 i sota el paraigua de Ca La Sisqueta. Aquesta associació amb finalitats culturals i socials aplega diverses iniciatives: el grup de consum El Cabàs, La Distri (distribució editorial), La Sisqueta pel Territori i el Cafè-Teatre.

El proper programa serà el 9 de gener.