El Mercat Social, M5 Idees i les cooperatives escolars al vuitè programa del Badalona Tres60

El Mercat Social, la cooperativa M5 Idees i les cooperatives escolars són els temes que han ocupat el darrer programa d’economia social emès el 8 de maig passat al magazine Tres60 de Teleb i que podeu consultar a l’enllaç (minut 82’20” al 103’22”).

«Reivindico la gestió empresarial responsable», ha dit el coordinador de la comissió de Balanç Social de la XES, Ruben Suriñach. En Rubén ha explicat com funciona el Mercat Social i les eines que posa a disposició: el Balanç Social (la campanya actual #EnsenyaElCor està vigent fins final de juny), el mapa del Pam a Pam i la Fira d’Economia Solidària de Catalunya. «En el mercat social les transaccions econòmiques són fetes per actors que internalitzen un comportament ètic i responsables», ha conclòs.

Manolita Egea, de la cooperativa M5 Idees

Al mateix programa, hem conegut la cooperativa M5 Idees, de la mà de Manolita Egea i Mercè Rufián. Es tracta d’una comercialitzadora d’articles artesans de vidre bufat que és hereva de l’antiga Cristalleria Sant Miquel de Badalona. Les cooperativistes han destacat del seu funcionament la presa de decisions democràtica.

També hem vist com els alumnes de 5è i 6è de primaria de les escoles Alexandre Galí, Llorens Artigas i Miguel Hernández han creat quatre cooperatives i han venut uns productes artesanals als Encants. Es tracta d’una activitat inclosa en el programa de foment de la cultura emprenedora en el que participen 131 centres escolars de 60 municipis. El pla té el suport de la Diputació de Barcelona i de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.