Amanda Ortega i Jordi Via ens parlen de contractació pública responsable i ESS al MESSMataró

Prop d’una vintena de tècniques i responsables de contractació d’ajuntaments de la comarca del Maresme han assistit avui a la jornada “La Contractació Pública Responsable i l’ESS“, emmarcada en el Mes de l’Economia Social i Solidària de Mataró.

La sessió s’ha dut a terme a la Sala Vicenç Ferrer del Consell Comarcal del Maresme, entitat que col·labora estretament amb l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, a fi d’apropar el cooperativisme i l’economia social i solidària arreu de la comarca.

A la xerrada, Amanda Ortega, membre de la comissió del Balanç Social de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya ha remarcat l’àrdua tasca de canviar grans inèrcies que es duen a terme en la contractació i compra, tot i que aplaudeix que la nova llei obligui als ens públics a conèixer “què hi ha darrere del que comprem”, i fer-ho més enllà d’esbrinar la forma jurídica del contractat, sinó veure el nivell d’acompliment de pràctiques transformadores amb indicadors.


Jordi Via, antic Comissionat de l’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona ha donat palès la necessitat d’unes polítiques socioeconòmiques transversals des de l’àmbit institucional per a la millora de les condicions de vida de la ciutadania.

També s’hi han exposat propostes d’acció conjunta entre els municipis, compartint recursos i coneixements.

Els actes del #MESSMataró s’esponjaran durant tot aquest mes de juny i aquesta no serà la darrera sessió formativa o taller, encara resten una sobre comunicació amb perspectiva de gènere a càrrec de la cooperativa l’Esberla; una sobre la gestió de conflictes en entitats a càrrec de la cooperativa Fil a l’Agulla i una darrera sobre finançament en el marc de l’ESS amb la presència de Fiare, Coop57 i la plataforma de micromecenatge mataronina, Verkami.

No dubteu en consultar el web del MESSMataró, per veure la resta d’actes que tenim previst.

mess.ateneucoopmaresme.cat