Presentació del laboratori-incubadora per l'economia social:Labesoc

El dimecres 18 de maig es va presentar el laboratori -incubadora per a l’economia social i solidària Labesoc. Des de fa dos anys, Gats, amb el suport del Departament de Promoció Economica, comerç i ocupació de l’Ajuntament del Prat, ve desenvolupant i millorant, un projecte que persegueix la creació i consolidació de projectes d’economia social i solidària al Prat de Llobregat.

Aquest laboratori-incubadora és un projecte innovador i holístic que pretén donar forma a un ecosistema local d’economia social i solidària, que permeti l’aparició i consolidació de projectes d’economia transformadora i compromesa amb el medi natural i les persones, capaços de donar resposta a les diferents necessitats locals de consum de productes i serveis.

En poc més de dos anys, aquest laboratori ha ajudat a crear 5 empreses locals d’economia social i solidària, entre les que podríem destacar Eticom Som Connexió SCCL, una de les cooperatives estratègiques que operen actualment a l’estat espanyol. Democratitzar i fer accessible el fenomen de l’emprenedoria social a tothom, és la pedra angular d’aquest projecte que acull iniciatives que van des de les noves tecnologies a les reformes d’edificis.

Font: Gats