XES Empordà organitza jornada per articular-se i difondre l’ESS

  • El proper dijous 29 de setembre a les 18:00h. es durà a terme una jornada sobre economia social, solidària i cooperativa a Can Met de Figueres.
  • Primer es dedicarà un espai per dinamitzar la Xarxa d’Economia Solidaria (XES) a l’Empordà i a les 19:30h. es realitzarà una xerrada informativa sobre els projectes de Som Energia, Som Connexió, Som Mobilitat i Coop57.

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) és un xarxa formada per diverses empreses i entitats de Catalunya que comparteixen uns principis bàsics per tal de fer créixer conjuntament l’economia social i solidària (ESS). L’equitat, el treball, la sostenibilitat ambiental, la cooperació, el no-lucre i el compromís amb l’entorn són els pilars bàsics que mouen els projectes i el dia a dia de la XES.

Ara mateix, la XES ja engloba pràcticament tots els sectors de l’economia; la comunicació, l’educació, l’atenció a les persones, les energies renovables,… i ja compte amb més de 175 membres. Cada dia es sumen noves i més iniciatives que treballen per la transformació social i per construir l’economia ecològica, cooperativa i feminista.

Una de les activitats principals de la XES és l’organització de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, que enguany celebrarà la seva cinquena edició els dies 21, 22 i 23 d’octubre al recinte Fabra i Coats de Barcelona. Igualment, es duen a terme molts altres projectes, com ara la campanya i l’acompanyament en la realització del Balanç Social de les empreses de l’ESS, el mapa d’alternatives de consum responsable Pam a Pam (www.pamapam.org), etc.

A l’Empordà estem impulsant una xarxa local de la XES. Els Membres impulsors som Suno , Ecoxarxa Empordà, El Guaret, Eduxarxa, Iaeden, Terregada , Plataforma No a la MAT, Gregalada, Foresterra , Coop57… però volem créixer i ser moltes més, per això organitzem activitats i trobades de tant en tant com la jornada informativa i participativa d’aquest dijous 29 de setembre a Figueres. Entre totes tot.

 

Xarxa d’Economia Solidària de l’Empordà www.xesemporda.wordpress.com