i-LabSo i El Garrofer al tercer programa de Badalona Tres60

La tasca d’uns professionals de les ciències socials al servei de l’economia social i l’Associació de consum ecològic i responsable El Garrofer de Badalona han estat els protagonistes del tercer programa d’economia social emès el passat 14 de novembre en el marc del magazine Badalona Tres60 de Teleb i que podeu consultar a l’enllaç (a partir 100.48 fins 117.00).

“Organitzacions per a les persones”, aquest és el lema de la cooperativa i-LabSo, que es dedica a fer anàlisi social per a les organitzacions. Al programa ha vingut un dels quatre socis-treballadors, Joan Manel Sánchez, politòleg, que ha detallat quins són els serveis que presten: diagnosi social, estudis de clients, de socis, disseny i avaluació de polítiques públiques i programes… Aquí ho podeu veure amb més detall.

En Joan Manel ha explicat que volen posar-se al servei de l’economia social i de les organitzacions, en les quals observa una “necessitat de conèixer-se a si mateixes, per poder prendre decisions, explicar qui són o cap a on volen anar”. Entre altres projectes han participat en l’estudi del perfil de les persones consumidores o usuàries de cooperatives o en el baròmetre del Tercer Sector Social.

El mateix Sánchez ha deixat la porta oberta a un possible estudi sobre quin és l’impacte social en la vida de les persones pel fet d’estar vinculats a projectes o opcions de l’economia social.

Al programa també s’ha valorat la cinquena edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, que està consolidant una oferta diversa en pràcticament tots els àmbits de consum dels particulars i també de les empreses.

A l’espai on presentem alguna de les sòcies de la xarxa local de la XES, hem parlat amb l’Anna Riera, membre d’El Garrofer. L’Anna ha presentat aquesta associació de consum ecològica i responsable que subministra als seus associats productes de l’àmbit domèstic amb criteris d’ecologia i proximitat, minimitzant mediadors i buscant el productor. “El fet de consumir col·lectivament o en grup és un canvi de model. Tenim una força diferent ja que podem donar suport a iniciatives concretes de productors i també coneixem iniciatives d’economia social”.

El proper programa serà el 12 de desembre.