Eticom-Som Connexió i Som Energia al sisè programa del Badalona Tres60

Tenim opcions de sobirania en les telecomunicacions i en l’energia. En el sisè programa d’economia social emès el passat 13 de febrer al magazine Badalona Tres60 de Teleb i que podeu consultar a l’enllaç (minut 97’56” al 115’15”) hem pogut conèixer millor els projectes Eticom-Som Connexió i Som Energia.

“Podem resignar-nos davant les pràctiques de les grans companyies o ens podem organitzar com a consumidors”, ha dit el president d’Eticom-Som Connexió, Òscar Rando. Una cooperativa que ofereix serveis de telefona i que ja té més de 2.100 socis i més de 3.200 contractes. Rando ha destacat que el principal factor diferencial és el tracte a la gent, la no deslocalització de llocs de treball i la perspectiva ètica, solidària i participativa. Eticom-Som Connexió, amb seu al Prat, és un projecte que aposta per construir alternatives de consum potents i estratègiques i, alhora, per generar una xarxa de cooperatives i altres projectes d’economia social més petits i arrelats al territori.

També hem pogut conèixer el grup local a Badalona de Som Energia, de la mà d’un dels seus membres, l’Edelmir Sancho. Ens explica que són més de 200 persones sòcies al grup local badaloní amb l’objectiu comú de “difondre aquesta eina de lluita per la socialització de l’energia elèctrica i pressionar perquè la producció passi per ser energia verda”. Som Energia va néixer el 2010 i actualment té gairebé 32.000 persones sòcies i més de 45.000 contractes. Podeu posar-vos en contacte a través de l’email badalona@somenergia.coop, del Twitter @SomEnergiaBDN i del blog https://somenergiabdn.wordpress.com.